Zorgen CDA over 'vervuilde' grond Luxemburgstraat Den Haag

Het CDA kaart de onrust aan.
Het CDA kaart de onrust aan. © ANP).
DEN HAAG - Het CDA in Den Haag is bezorgd over een braakliggend terrein in een woonwijk in Loosduinen. Daar zou een nieuwe school worden gebouwd, maar die bouw ligt al een tijd stil. Volgens buurtbewoners is het stuk grond aan de Luxemburgstraat vervuild.
Het CDA wil van het gemeentebestuur weten of dit inderdaad het geval is. Volgens de buurtbewoners zijn zij niet goed geïnformeerd over de reden van het stilleggen van de bouw.
Op het braakliggende terrein, waar eerst de Den Hertogschool stond, spelen veel kinderen. 'Het terrein is niet goed afgesloten', constateert CDA-raadslid Michel Rogier.

Chemische Wasserette

De gemeente Den Haag erkent dat er vervuilde grond onder de bouwplaats aan de Luxemburgstraat zit. Die is daar in het verleden terecht gekomen door een chemische wasserette die daar stond. Volgens een woordvoerder is de vervuiling is niet gevaarlijk.
De grond wordt op dit moment wel gesaneerd omdat Den Haag geen enkel risico voor de volksgezondheid wil lopen. Om de bouwplaats stond een hek, maar dat is kapot gemaakt. De saneerder heeft inmiddels gezorgd voor nieuwe, betere hekken.
Omdat de grond wordt gesaneerd, is de nieuwbouw van de school vertraagd. Het gaat daarbij om hoogstens enkele maanden, aldus de woordvoerder.