Mannen proberen dozen vol hennep naar Engeland te versturen, Team West toont beelden

DEN HAAG - Het opsporingsprogramma Team West heeft dinsdag beelden getoond van twee mannen die, afzonderlijk van elkaar, grote pakketten hennep naar Engeland probeerden te versturen. De dozen werden onderschept omdat medewerkers van twee postagentschappen in Den Haag na verloop van tijd een sterke henneplucht roken en de politie waarschuwden.
Het eerste pakket werd op 3 februari aangeboden bij het postagentschap in supermarkt Hoogvliet aan het Tesselseplein in de Haagse wijk Duindorp. De zending moest naar Londen en de man die het kwam brengen betaalde de verschuldigde portokosten. Daarna vertrok hij weer. Even later begon het te stinken in de winkel en de lucht bleek van het pakket te komen. De politie werd gebeld en toen bleek dat er een kilo aan henneptoppen in de doos zat.
Op 16 april kwam een man met een groot pakket binnen bij Primera aan de Reinkenstraat in de wijk Duinoord. Ook die doos moest worden verstuurd naar Londen. Een medewerker van dit postagentschap kreeg na een tijdje ook argwaan toen het begon te stinken. Hij belde de politie en die ontdekte drie kilo hennep in het pakket.

Alleen de werkwijze is hetzelfde

De politie weet niet of de zaken iets met elkaar te maken hebben. De pakketten zijn afgeleverd door verschillende mannen in verschillende winkels en ook de hoeveelheden hennep verschillen. Alleen de werkwijze is beide keren hetzelfde. Daarnaast staat niet vast dat de mannen wisten wat er in de dozen zat. Het zou kunnen dat ze door iemand zijn gestuurd om het af te leveren bij het postagentschap.
Als u iemand herkent, kunt u bellen met de opsporingstiplijn via 0800-6070 of met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. De bewakingsbeelden uit Team West zijn hieronder te zien.