Fototentoonstelling Leiderdorp: unieke resultaat van verstandelijk beperkten, vrijwilligers en medewerkers van Gading

LEIDERDORP - Het lijkt een gewone fototentoonstelling, over een gewoon dorp, in een gewoon gemeentehuis. Toch is er iets bijzonders aan deze foto-expositie in het gemeentehuis van Leiderdorp: hij kwam tot stand doordat cliënten, vrijwilligers en medewerkers van Gading samen Leiderdorp in gingen om foto's te maken. Gading is een centrum voor mensen met een beperking.
De tentoonstelling is dinsdag open gegaan. Vlak daarvoor bekeken cliënt Bianca Meijer, vrijwilliger Wim Lustig en medewerkster Esther Trago het resultaat en waren ze het eens: 'Het is super tof.' Tijdens het fotoproject is er veel geleerd op het gebied van scherpstellen, compositie, detail.
Naast de technische aspecten leerden ze ook veel op gebied van samenwerken: 'We zijn allemaal gelijk in het project en ja, iedereen heeft zo een beperking,' zegt Wim de vrijwilliger. Cliënt Bianca: 'Het is kicken als je iemand iets uit kan leggen en hij doet het ook nog en je ziet dat het werkt.' De tentoonstelling is op voorhand al zo'n succes dat de gemeente Leiderdorp toegezegd heeft volgend jaar weer het gemeentehuis ter beschikking te stellen.