Tentoonstelling Anton Corbijn in Fotomuseum Den Haag verlengd: 'Werk omarmd door jong en oud'

Anton Corbijn
Anton Corbijn
DEN HAAG - De tentoonstelling 1-2-3-4 van Anton Corbijn in het Fotomuseum Den Haag wordt verlengd tot 16 augustus. Dit is besloten vanwege het grote succes van 1-2-3-4 in het Fotomuseum en Hollands Deep in het Gemeentemuseum. Dat heeft directeur Benno Tempel woensdag bekendgemaakt. De tentoonstelling in het Gemeentemuseum loopt tot en met 21 juni.
In totaal kwamen al ruim 130.000 bezoekers de tentoonstellingen bewonderen. Voor het Fotomuseum is dit een record.
'Het werk van Corbijn wordt omarmd door jong en oud', constateert Tempel. 'We zien dat de tentoonstellingen deels een nieuw publiek naar het museum trekken. Een groot deel van het publiek loopt daarna nog even langs onze prachtige Mondriaans of topstukken van de Haagse School.'

'Must see'

Volgens recensenten, kenners en het bezoekers is de dubbeltentoonstelling - naar aanleiding van de zestigste verjaardag van Corbijn - een 'must see'. In Hollands Deep is te zien hoe hij zich in veertig jaar ontwikkelde van muziekliefhebber tot succesvol fotograaf en veelzijdig kunstenaar. Voor de tentoonstelling 1-2-3-4 dook Corbijn voor één keer in zijn archief van muziekfoto's. HIj selecteerde hieruit bijna vierhonderd foto’s van bands en solomuzikanten.