Koningin Máxima en koningin Mathilde openen beeldententoonstelling op het Lange Voorhout

DEN HAAG - De Nederlandse koningin Máxima en koningin Mathilde van België openden woensdagmiddag de beeldententoonstelling Den Haag Sculptuur op het Lange Voorhout. De tentoonstelling is onderdeel van museum Beelden aan Zee. De beelden zijn te bewonderen tot 30 augustus.
De kunstwerken zijn gemaakt door gevestigde en opkomende Vlaamse kunstenaars. In de tentoonstelling 'Vormidable' wordt twintig jaar culturele samenwerking tussen Nedeland en België gevierd.
Samensteller van de beeldententoonstelling is de Vlaming Stef van Bellingen. Hij is curator van het kunstenplatform voor hedendaagse Vlaanderen. Aan de tentoonstelling hebben 35 beeldhouwers mee gewerkt.

te weinig geld

Eerder dit jaar luidde de organisatie van de beeldenorganisatie de noodklok. Er zou te weinig geld zijn om de populaire sculpturen tentoon te stellen.
De gemeente Den Haag gaf de organisatie eenmalig 70.000 euro. Dat leidde in de gemeenteraad tot veel vragen. Volgens de gemeente krijgt museum Beelden aan Zee jaarlijks 205.000 euro om de tentoonstelling te realiseren.