Naar het Binnenhof? Oordopjes in; lawaaiprotest van politie

DEN HAAG - Actievoerende politiemensen omsingelen donderdagochtend het Haagse Binnenhof en zullen er urenlang luidruchtig aanwezig zijn. Elk uur is er een lawaaiprotest van een minuut met sirenes, toeters en trommels. De agenten demonstreren voor een betere cao.
Om 11.50 uur loeien de sirenes zelfs tien minuten op het Plein in Den Haag. Tijdens het lawaaiprotest wordt volgens de actievoerders gezorgd voor gehoorbescherming. Tijdens de 'blauwe omsingeling', zoals de politiebonden de actie noemen, zullen de actievoerders symbolisch lege geldkisten neerzetten op het plein voor het ministerie van Financiën. De eerste kist wordt om om 07.15 uur geplaatst.
'VVD-minister van Veiligheid en Justitie Van der Steur blijft ook na weken actievoeren door de politiebonden weigeren een fatsoenlijk werkgeversaanbod te doen voor een nieuwe cao',  luidt de verklaring van de bonden voor het protest. 'Het kabinet, met name PvdA-minister van Financiën Dijsselbloem, blijft weigeren daarvoor extra geld beschikbaar te stellen.'