Archeon haalt geld op via crowdfunding voor restauratie Romeins schip

ALPHEN AAN DEN RIJN - Archeon heeft tot nu toe ruim 3.800 euro opgehaald voor het herstel van de Zwammerdam 6, het Romeinse schip in het Alphense themapark. De nagebouwde platbodem is dringend toe aan restauratie. Archeon probeert via crowdfunding de benodigde 35.000 euro bij elkaar te krijgen.
Ruim veertig jaar geleden werden bij werkzaamheden bij de Hooge Burgh in Zwammerdam zes Romeinse platbodems blootgelegd. Een van de schepen wordt nagebouwd en ligt nu al weer 21 jaar in Archeon. Deze replica, de Zwammerdam 6, is ernstig aangetast door wind, regen, vorst en de bezoekers die op en in het schip mogen. Archeon wil de Rijnaak graag behouden om bezoekers dit deel van de Romeinse geschiedenis van Alphen te laten ervaren.
 
Om de Zwammerdam 6 grondig op te knappen is 35.000 euro nodig. Archeon is samen met Voor de Kunst een crowdfunding begonnen om onder bezoekers van het park en via internet geld in te zamelen. ‘De teller staat nu op zo’n elf procent van het benodigde bedrag’, zegt Monique Veldman namens Archeon. 'Het begin is er dus, maar we kunnen nog wat steun gebruiken'. De actie loopt tot en met 10 juni. 
Deel dit artikel: