Aanhouding douanier uit 's-Gravenzande leidt tot grote drugsvangst

'S-GRAVENZANDE - Door het oppakken van een douanier uit 's-Gravenzande is in de Rotterdamse haven een groot henneptransport onderschept. In een container werd op 6 mei 2.800 kilo hennep aangetroffen met een waarde van bijna 10 miljoen euro. Daarbij werd ook een 57-jarige plaatsgenoot van de douanier aangehouden.
De Zeehavenpolitie, Douane en FIOD kwamen de partij hennep op het spoor in het onderzoek naar de 54-jarige douanier uit 's-Gravenzande. Hij werd op 17 april aangehouden nadat er in een container 400 kilo cocaïne was aangetroffen. In de woning van de man werd later ruim één miljoen euro in een boodschappentas gevonden. De douanier wordt ervan verdacht de drugsinvoer via de Rotterdamse haven te hebben gefaciliteerd.
De hennep zat verstopt tussen een lading bloempotten die afkomstig was uit de Filipijnen. De container was bestemd voor een groothandel in bloemen en planten in 's-Gravenzande. De lading was eerder die nacht aangekomen in Rotterdam. Naar aanleiding van de drugsvangst werd afgelopen dinsdag ook nog een 57-jarige 's-Gravenzander aangehouden. De drugs zijn inmiddels vernietigd.