Bestuurders El Wahda-moskee en bewoners Gouda-Noord vrijdagavond om tafel

Artist impression El-Wahda Moskee Gouda
Artist impression El-Wahda Moskee Gouda
GOUDA - Welke mogelijkheden liggen er nog voor een moskee in Gouda-Noord? Die vraag ligt vrijdagavond op tafel. Dan gaan buurtbewoners, belangstellenden en de drie geïnteresseerde partijen in het terrein van de Prins Willem Alexanderkazerne (De Ark, de El Wahdamoskee en Gemiva) met elkaar om tafel.
De El Wahda-moskee wilde na het afblazen van de ‘megamoskee’ in maart verder met een kleinere versie van de oorspronkelijke plannen. Maar eind april bleek uit een rapport dat er onder buurtbewoners van het kazerneterrein geen steun is voor wat voor moskee dan ook.
Woordvoerder Saïd Boukayouh gaf toen aan geschrokken te zijn van de stemming in de buurt. ‘Het is moeilijk. Wij zijn ook bewoners van deze stad. Als je ziet dat mensen je niet wensen in de wijk doet dat pijn’, zei Boukayouh toen tegen Omroep West.

Aanknopingspunten

Toch ziet El Wahda nog wel ‘aanknopingspunten’. ‘Maar wat die zijn, maken we pas bekend wanneer we in gesprek zijn met de buurtbewoners’, aldus Boukayouh.
De partijen gaan vrijdagavond om 20.00 uur onder leiding van extern voorzitter Wim Deetman met elkaar in gesprek. Het gesprek is live te volgen via de webcast van de gemeente Gouda.