Jochem Myjer toont met 'Trijntje Oosterhuis'-badpak nieuwste zomermode van Leidse 'ontwerper' Maurice van Berkel

Jochem Myjer in een badpak dat wel erg doet denken aan de jurk van Trijntje Oosterhuis.
Jochem Myjer in een badpak dat wel erg doet denken aan de jurk van Trijntje Oosterhuis. © Facebook (Jochem Myjer
LEIDEN - Een afbeelding van de Leidse cabaretier Jochem Myjer in een zwempak - die verdacht veel lijkt op de diep uitgesneden jurk van Trijntje Oosterhuis tijdens het Songfestival - wordt gretig gedeeld op diverse sociale media. Leidenaar Maurice van Berkel is het creatief brein achter de 'nieuwste badmode'.
Jochem Myjer plaatste de foto van zichzelf in de gewaagde outfit op zijn Facebookpagina. 'Lekker stranddagje vandaag', schrijft hij erbij. De foto is inmiddels al meer dan 3600 keer gedeeld. Ook op Twitter doet de afbeelding het goed: al meer dan 500 keer geretweet.

LEES OOK: Porseleinen jurk in de veiling: ‘Prijs tussen 10.000 en 15.000 euro

Maurice van Berkel is misschien wel een beetje te vergelijken met Hagenaar Sander van de Pavert, de maker van Lucky TV in De Wereld Draait door. Van Berkel richt zich vooral op foto's die inhaken op de actualiteit. Eén van die inhakers was dus de jurk van Trijntje. Maar zo zijn er ook grappige afbeeldingen van de koning met een kater na Koningsdag en weerman Gerrit Hiemstra in een rokje tijdens Rokjesdag.

Maurice van Berkel bij Studio Haagsche Bluf

Leidenaar Maurice van Berkel is maandag tussen 18.00 en 19.00 uur te gast in het radioprogramma Studio Haagsche Bluf. Presentator Frank van Deutekom praat met hem onder meer over zijn pas verworven bekendheid en zijn bronnen van inspiratie.
Bekijk hieronder een selectie van zijn leukste afbeeldingen. Meer van zijn grappige inhakers vind je op zijn Twitteraccount.