Inwoners Den Hoorn niet blij met aanpassing bestemmingsplan en komst bouwmarkt Bauhaus

Inwoners van Den Hoorn zijn niet blij met aanpassing bestemmingsplan en komst bouwmarkt Bauhaus
DEN HOORN - Inwoners van Den Hoorn willen geen nieuwe vestiging van bouwmarkt Bauhaus in de Harnaschpolder. In het huidige bestemmingsplan uit 2013 is daar ook geen rekening mee gehouden. Maar de gemeenteraad bespreekt dinsdagavond een nieuw bestemmingsplan waarin dat wel mogelijk wordt gemaakt.
Bij de aanschaf van deze woonkavels in de Harnaschpolder waren de bewoners nog in de veronderstelling dat er geen detailhandel in deze wijk zou komen. Het was dus even schrikken toen vorig jaar bleek dat de plannen gewijzigd zijn.

LEES OOK: Bewoners Den Hoorn vrezen huis te verliezen aan nieuw bedrijventerrein

De beoogde bouwmarkt heeft een oppervlakte van 24.000 vierkante meter en wordt 11 meter hoog. De bewoners voelen zich door de gemeente belazerd. Niet alleen zijn ze boos over de omvang van het pand, ook zijn ze bang voor parkeerproblemen en de verkeersveiligheid.

Meerderheid voor nieuw bestemmingsplan

De gemeente laat in een schriftelijke reactie weten dat de ontwikkeling van de Harnaschpolder 'later is bepaald, aan de hand van de actuele marktvraag'. Samen met de bewoners wil de wethouder zoeken naar een oplossing voor mogelijke verkeersproblemen. Marktonderzoek heeft volgens de gemeente in ieder geval uitgewezen dat er voldoende vraag is voor de nieuwe bouwmarkt.

LEES OOK: Toch nieuwe berekening naar verkeersdrukte toekomstig winkelhart Den Hoorn; wethouder zwicht

In de gemeenteraad heeft zich een meerderheid aangediend voor de plannen. Alleen oppositiepartij Mijn Partij is tegen het nieuwe bestemmingsplan. Dinsdagavond moet definitief blijken of de raad instemt.