Krakers van De Vloek moeten 1 juli weg uit Scheveningen

DEN HAAG - Krakersbolwerk De Vloek moet uiterlijk 1 juli weg uit de Scheveningse haven. Wethouders Karsten Klein (CDA) en Joris Wijsmuller (HSP) schrijven in een brief aan de gemeenteraad dat de bouw van het topzeilcentrum op de Hellingweg definitief gaat beginnen. Als de krakers niet vrijwillig vertrekken, dan gaat de gemeente over tot ontruiming.
De krakers moeten plaatsmaken voor de bouw van het topzeilcentrum. Omdat er onduidelijkheid was over de precieze startdatum van de bouw ervan, mocht De Vloek voorlopig op de Hellingweg blijven. Maar nu projectontwikkelaar Malherbe alle voorbereidende werkzaamheden heeft afgerond, moet de culturele broedplaats weg.
De wethouders schrijven dat De Vloek een alternatieve locatie is aangeboden, een voormalige school in de Beatrijsstraat in Moerwijk. 'Tot op heden hebben de gebruikers echter geen gebruik gemaakt van dit aanbod en niet ingestemd met de daaraan gekoppelde vaststellingsovereenkomst waarin alle gebruikers van De Vloek vastleggen dat zij het pand tijdig, vrijwillig en volledig ontruimen.'
Ontruiming
Daarom zal de gemeente alle gebruikers van De Vloek schriftelijk meedelen dat ze uiterlijk 1 juli de locatie leeg moeten opleveren. Als de krakers niet binnen vijf dagen schriftelijk zullen toestemmen met hun vertrek, dan zal de gemeente naar de rechter stappen om ontruiming mogelijk te maken.