Instituut tegen fraude en corruptie gelanceerd in Den Haag

DEN HAAG - Het Institute for Financial Crime is donderdagmiddag officieel gelanceerd in het Vredespaleis in Den Haag. Het is daarmee het nieuwste instituut in de hofstad.
De organisatie gaat zich richten op financiële en economische criminaliteit en wil een innovatieve manier ontwikkelen om fraude en corruptie tegen te gaan. Het instituut heeft zich gevestigd op Campus van The Hague Security Delta (HSD).
Het doel van het IFFC is om organisaties en personen met kennis over de bestrijding van corruptie en fraude bij elkaar te brengen. Ook wil de organisatie deze mensen en organisaties ondersteunen. Dat wordt gedaan door het organiseren van seminars, bijeenkomsten en opleidingen.

de ideale plek

Wethouder Ingrid van Engelshoven van de gemeente Den Haag is erg blij met de komst van het instituut. 'De HSD Campus is dan ook een logische vestigingsplaats voor het Institute for Financial Crime, aangezien dit dé plek is waar bedrijven, overheden en kennisinstellingen uit het hele land samen komen om kennis te delen en innovaties op gebied van veiligheid te ontwikkelen.' Op de campus zitten 400 bedrijven en werken zo'n 13.000 mensen.