'Dakdekker' achter slot en grendel voor oplichting

DEN HAAG - Een zogenaamde dakdekker die voor honderden euro's ouderen heeft opgelicht, zit in de cel. De politie heeft de man anderhalve week geleden opgepakt. Er liggen vijftien aangiften tegen hem, onder meer uit Rijswijk, Delft, Leidschendam, Voorschoten en Leiden.
De man belde aan bij met name oudere mensen en deed zich dan voor als dakdekker 'Richard Verbeek' die bij de buren aan het werk was. 'Hij zei dan dat hij bij het betreffende slachtoffer ook slechte plekken had gezien', vertelt woordvoerder Judith van der Zwan. 'Bang voor lekkage, gingen de slachtoffers dan al snel overstag.'
De man maakte een offerte, van meestal tussen de 600 en 1000 euro. 'Als mensen het geld moesten pinnen, reed hij zelfs nog met ze mee naar de pinautomaat', weet Van der Zwan. Maar als het geld eenmaal was overgedragen, ging de man weg 'om materialen te kopen' maar kwam nooit meer terug.

Actief in het hele land

De man was actief in het hele land en kon op 21 mei worden opgepakt in Tilburg. 'We waren al naar hem op zoek omdat hij hier nog een straf had openstaan voor gelijksoortige delicten', vertelt Van der Zwan.
Of de man nog meer slachtoffers heeft gemaakt of geprobeerd te maken, weet de politie niet. Maar ze sluit niet uit dat nog meer aangiften volgen.