GroenLinks: Spoeddebat over parkeergarage Tournooiveld

Kastanjes Tournooiveld gekapt
Kastanjes Tournooiveld gekapt © Christel van der Meer
DEN HAAG - GroenLinks in Den Haag wil een spoeddebat in de gemeenteraad over het stilleggen van de bouw van de parkeergarage onder het Tournooiveld. ‘Echt bizar wat daar allemaal aan de hand is,’ aldus fractievoorzitter Inge Vianen.
Eerder vandaag maakte wethouder Boudewijn Revis bekend dat hij op dit moment
heeft in de bouwer die de aanleg van een grote garage onder een van de mooiste plekken in de stad voorbereidt. Bij werkzaamheden raakten de wortels van twee acacia’s dusdanig beschadigd dat een ervan moest worden gekapt en de andere fors gesnoeid.
Vianen wijst op de eerdere strubbelingen bij de bouw. Toen moesten er vijf kastanjes en drie lindes worden gekapt. Dit tot grote onvrede van buurtbewoners, natuurorganisaties en de oppositie in de raad. Zij hadden grote twijfels of de procedures wel goed waren doorlopen.

Goed groenplan


De fractievoorzitter: ‘Er is zoveel gebeurd op deze plek. Wij hebben er destijds op aangedrongen dat er een goed groenplan moest komen met daarin ook aandacht voor de wortels. De wethouder zei dat dat niet nodig was en dat alles zeer zorgvuldig zou verlopen. En nu krijgen we dit.’
De grootste partij in de Haagse gemeenteraad, D66, vindt een spoeddebat niet nodig, zegt raadslid Rachid Guernaoui. ‘Het is goed dat de wethouder de aannemer op het matje roept, de bouw stil legt en de schade verhaalt. Wij wachten nu de uitkomsten af.’