Agressieve honden bijten labrador Katwijk dood: rechter doet uitspraak tegen baasje

KATWIJK - De eigenaresse van zes agressieve honden die eind 2014 labrador Faya doodbeten in Katwijk, hoort woensdag welke straf ze krijgt. Zij wist volgens het Openbaar Ministerie dat haar honden agressief konden zijn.

Het OM vindt dat de 20-jarige vrouw uit Katwijk haar honden - die al eerder bij bijtincidenten waren betrokken - niet mag houden en eist dat de vrouw zeker drie jaar ook geen andere honden houdt. De offiier wil verder dat de vrouw een werkstraf een voorwaardelijke gevangenisstraf krijgt opgelegd.

De honden van de vrouw liepen eind vorig jaar los in de duinen van Katwijk, een eind bij haar vandaan. Het baasje van de labrador wandelde daar met haar tweejarige dochtertje toen hun hond werd aangevallen en verscheurd door de zes andere honden, stelt het OM. Het lukte de eigenaresse van de labrador niet de honden te verjagen. Ook niet met hulp van een voorbijganger.

Laconiek toegekeken

De Katwijkse zou laconiek hebben toegekeken en haar dieren niet tot de orde hebben geroepen. De moeder en haar kind konden zich achter prikkeldraad in veiligheid brengen, maar hun hond overleefde de aanval niet.

Deel dit artikel: