Vrijwilligers en Haagse werknemers met voorrang naar openingsconcert Volvo Ocean Race

DEN HAAG - Voor vrijwilligers en werknemers die bijdragen aan de stad Den Haag is er goed nieuws: de gemeente geeft hen voorrang om gratis kaarten aan te vragen voor het openingsconcert van het Volvo Ocean Race Festival in de haven van Scheveningen.
Gezien hun verdiensten voor de stad mogen mensen die vrijwillig of beroepsmatig een bijdrage leveren aan de stad Den Haag tot vrijdag 5 juni hun gratis kaarten aanvragen. Daarna krijgen alle inwoners van de stad deze mogelijkheid.

Het concert belooft een muziekspektakel te worden. 53 muzikanten van de Marinierskapel van de Koninklijke Marine spelen op 18 juni eenmalig samen met Waylon, Di-rect, Barry Hay en hiphopformatie Kern Koppen.

Tussenstop Volvo Ocean Race

Het feest wordt georganiseerd rondom de komst van de zeven zeilboten van de Volvo Ocean Race naar de zeehaven van Scheveningen van 18 tot 20 juni. De schepen blijven dan zo'n 24 tot 48 uur liggen en varen daarna verder naar Göteborg in Zweden voor de finish. Het evenement moet zo'n 100.000 bezoekers naar Den Haag trekken.

Elke zaterdagavond zendt TV West het programma Boten & Ballen uit met veel informatie over Volvo Ocean Race Festival en het WK Beachvolleybal in Den Haag. Kijk op www.omroepwest.nl/botenenballen voor uitzendtijden.