Moskee op terrein Prins Willem Alexanderkazerne opnieuw besproken in Gouda

Artist impression El-Wahda Moskee Gouda
Artist impression El-Wahda Moskee Gouda
GOUDA - Voor een tweede keer gaan buurtbewoners, belangstellenden en vertegenwoordigers van de El Wahdamoskee, speciaal onderwijs De Ark en medisch kinderdagverblijf Gemiva met elkaar om de tafel zitten. Het gesprek moet duidelijk maken of er genoeg draagvlak is voor de komst van de moskee op het terrein van de voormalige Prins Willem Alexanderkazerne in Gouda Noord.
De drie partijen, de moskee, de school en het kinderdagverblijf, hebben een gezamenlijk plan gemaakt voor de invulling van het terrein van de oud kazerne.
Bij de eerdere bijeenkomst op 22 mei maakte de woordvoerder van de moskee Said Boukayouh bekend dat de moskee kleiner wordt dan de bedoeling was: van 4500 zitplaatsen naar 1200. Uit onafhankelijk onderzoek bleek eerder dat ook voor die 1200 plekken geen enkel draagvlak onder de buurtbewoners is.

Geen meerderheid in gemeenteraad Gouda

De gemeente Gouda moet uiterlijk op 8 juli aan het Rijk laten weten of het de voormalige kazerne koopt. Collegepartij VVD trok eerder haar steun in waardoor er geen meerderheid in de gemeenteraad voor de komst van de moskee was.
Dit tweede rondetafelgesprek vindt plaats op 11 juni en is live te volgen via de website van de gemeente Gouda.