Gratis naar openingsconcert Volvo Ocean Race? Nog niet alle Haagse vrijwilligers geïnformeerd

DEN HAAG - DEN HAAG - Dat de gemeente Den Haag vrijwilligers en werknemers die bijdragen aan de stad gratis kaarten geeft voor het openingsconcert van het Volvo Ocean Race Festival heeft niet alleen geleid tot applaus. Onder vrijwilligers is ook onduidelijkheid ontstaan, omdat nog lang niet iedereen een uitnodiging heeft ontvangen. De gemeente komt daarom nu in actie en laat Omroep West weten dat er nog nieuwe uitnodigingen worden verstrekt.
Eerder was er voor vrijwilligers en werknemers die bijdragen aan de stad Den Haag goed nieuws: de gemeente geeft hen voorrang om gratis kaarten aan te vragen voor het openingsconcert van het Volvo Ocean Race Festival in de haven van Scheveningen. Gezien hun verdiensten voor de stad mogen mensen die zich vrijwillig of beroepsmatig voor Den Haag inzetten gratis kaarten aanvragen. Later krijgen alle inwoners van de stad deze mogelijkheid.

LEES OOK: Anouk en Racoon zingen bij Volvo Ocean Race in haven van Scheveningen

Het concert op het voormalige Norfolk-terrein belooft een muziekspektakel te worden. 53 Muzikanten van de Marinierskapel van de Koninklijke Marine spelen op 18 juni eenmalig samen met Waylon, Di-rect, Barry Hay en de hiphopformatie Kern Koppen.

'Niet mogelijk om iedereen vooraf te benaderen'

Zowel bij de gemeente als Omroep West melden zich, sinds de bekendmaking, nogal wat vrijwilligers die nog geen uitnodiging hebben ontvangen. 'De afgelopen dagen, maar ook komende dagen, worden of zijn er ruim 1800 uitnodigingen verzonden naar onder meer Den Haag Doet (vrijwilligersorganisatie), sportverenigingen, migrantenorganisaties, bewonersorganisaties, organisaties voor mensen met een beperking, zorg- en welzijnsorganisaties en ontvangers van de Haagse Jeugdlintjes uit 2014 en 2015,' laat de gemeente weten.

Mensen die nog niets hebben gehoord, zullen volgens de gemeente Den Haag later alsnog een uitnodiging krijgen: 'Wij hebben geprobeerd om zoveel mogelijk bij ons bekende organisaties en vrijwilligers op deze manier te bereiken. Maar gezien de enorme hoeveelheid vrijwilligers is het niet mogelijk om iedereen vooraf persoonlijk te benaderen.'

'Plek voor 6000 mensen'Den Haag stelt verder: 'De uitnodigingen zijn centraal verzonden, bijvoorbeeld naar voorzitters van bewonersverenigingen of andere organisaties en de organisaties moeten vervolgens zelf hun vrijwilligers benaderen. Het kan zijn dat dit nog niet is gebeurd natuurlijk.' De gemeente raadt vrijwilligers aan navraag te doen bij hun eigen organisatie.

Volgende week worden in zowel de Posthoorn als via de site van gemeente Den Haag ook uitnodigingen verstrekt voor mensen die niet persoonlijk benaderd zijn, maar wel graag willen komen. 'Via die weg kunnen mensen zich aanmelden, waarbij wij wel moeten aangeven dat we bij te veel aanmeldingen niet iedereen een kaart kunnen geven, helaas', zegt de gemeente. 'In totaal hebben we plek voor tenminste 6000 mensen'

Boten & Ballen op TV West

Elke zaterdagavond zendt TV West het programma Boten & Ballen uit met veel informatie over Volvo Ocean Race Festival en het WK Beachvolleybal in Den Haag. Kijk hier voor de uitzendtijden

Deel dit artikel: