Rolstoeltennisster Diede de Groot: 'In drie jaar naar de wereldtop'

ALPHEN AAN DEN RIJN - Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft een droom: in drie jaar tijd naar de wereldtop. Om die droom na te jagen heeft ze tennis- en squascentrum Nieuwe Sloot in Alphen aan den Rijn uitgekozen als vaste thuisbasis. Daarbij wordt de Oudewaterse bijgestaan door grote namen uit de tenniswereld.
De 18-jarige De Groot, geboren met een te kort bovenbeen waardoor ze met moet lopen met een prothese, is nu nog de nummer 23 van de wereld. Ik heb als doel gesteld om in drie jaar de wereldtop te halen en een paar gouden medailles op de Paralympische Spelen te winnen. Daar ga ik keihard voor vechten', zegt de talentvolle rolstoeltennisster.
Haar trainer is de Alphense oud-proftennisster Amanda Hopmans. Mentor Esther Vergeer, 's werelds beste rolstoeltennisster aller tijden, gelooft in De Groot. 'Ik denk echt wel dat zij mogelijkheden heeft op technisch gebied, dat sowieso. Met de juiste begeleiding en de juiste instelling van Diede zelf kan ze het redden.'

Slotjes kopen

Om een carrière als topsporter te bekostigen, is De Groot bij Nieuwe Sloot een actie voor crowdfunding gestart. 'Je kan slotjes kopen, net als aan de brug in Parijs. Die kun je bij mij aan twee wielen bevestigen. Dan heb je als het ware symbolisch een klik gemaakt met het rolstoeltennis', legt ze uit.