Sneak peek op de Pier van Scheveningen

DEN HAAG - Het icoon van Scheveningen, de Pier, is alweer een tijdje dicht, maar er wordt hard gewerkt aan een heropening. Het bedrijf dat de renovatie uitvoert hoopt eind deze zomer de deuren te kunnen openen voor het publiek.
Binnen twee weken hopen ze een definitieve datum te kunnen prikken. Daarbij wordt gedacht aan augustus of september. Voor het zover is moet er nog wel een hoop gebeuren. Omroep West bekeek vrijdagochtend de vorderingen, samen met projectontwikkelaar Elies Koot.

Op de Pier zelf is een groot deel van de kapotte en losliggende planken op het buitendek inmiddels vervangen. In het overdekte gedeelte van de Pier worden nieuwe sprinklers geïnstalleerd en de oude tegels worden vervangen.

Het Schateiland

Op het Schateiland wordt de opbouw momenteel gesloopt en moeten er nog een aantal stalen palen vervangen worden. Ook wordt er een stalen fundering gelegd, zodat er een reuzenrad op kan worden gebouwd.

Het Toreneiland

Op het Toreneiland lagen een aantal houten palen los, die worden nu vervangen. Ook de balustrades zijn aan vervanging toe. En de buitenboel kan wel een likje verf gebruiken.Het Zuidereiland (voormalig restaurant Van der Valk)

Het hele Zuidereiland, waar de restaurants gevestigd waren, wordt heringericht. De binnenmuren worden dus gesloopt. Elies Koot is in gesprek met ondernemers over de uiteindelijke indeling.

ZIE OOK: Zó moet De Pier van Scheveningen eruit zien; eerste schetsontwerp bekend
Deel dit artikel: