Station Laan van Nieuw Oost-Indie krijgt na 172 jaar nieuwe naam

DEN HAAG - Het treinstation Laan van Nieuw Oost-Indiƫ (NOI) krijgt als het aan de gemeente Den Haag ligt een andere naam. Den Haag heeft aan spoorbeheerder ProRail, die over de namen van de stations gaat, gevraagd of de naam veranderd kan worden in station Den Haag Beatrixkwartier.
De halte heeft zijn huidige naam al sinds de opening in 1843. Het Beatrixkwartier, vlakbij het station, is het zakelijke hart van Den Haag. Daar staan onder meer de hoofdkantoren van PostNL en Nationale-Nederlanden.

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid verhuist binnenkort uit de buurt. Het gebied gaat op de schop. Den Haag maakt de plannen maandag bekend. De nieuwe naam maakt deel uit van de herontwikkeling.

Kosten verbonden aan naamsverandering

Het duurt een tijd voor een nieuwe naam in kan gaan, onder meer omdat alle borden met vertrektijden moeten worden aangepast, ook op andere stations. De systemen bij de verkeersleiding moeten ook worden veranderd. Dat kost geld. Den Haag moet daar voor opdraaien. Wat de naamsverandering de gemeente precies gaat kosten is nog niet bekend.
Meer over dit onderwerp:
Station NOI Naamsverandering Trein Beatrixkwartier
Deel dit artikel: