Kees Jansma: ‘Nederlaag Alphense Boys staat gelijk aan verloren WK-finale’

ALPHEN AAN DEN RIJN - Voetbalcoryfee Kees Jansma vergelijkt een nederlaag van 'zijn' amateurclub Alphense Boys met het verdriet van een verloren WK-finale. De sportpresentator, die tien jaar werkte als perschef van het Nederlands elftal, schrijft dat in AD Sportwereld.
'Mijn jongens verliezen en ik verlies mee. Het is de pijn van een nederlaag in de WK-finale, het is het verdriet van een verdwaasde voetbalfan, het is onmisbaar', onderbouwt hij zijn liefde voor Alphense Boys, dat zondag hoopt te promoveren naar de hoofdklasse. Jansma kwam als zevenjarig jongetje bij de club en is er nooit meer weggegaan. 'Omdat Alphense Boys machtiger is dan Blatter, Van Praag, Van Gaal en Oranje. Alles aan mijn Boys is echt.'

De oud-Alphenaar, tegenwoordig als technisch adviseur verbonden aan zijn geliefde club, werd met voetbalicoon Willem van Hanegem en sportjournalisten Hugo Borst, Sjoerd Mossou en Henk Spaan gevraagd om zijn liefde voor de bal onder woorden te brengen. Aanleiding was een roerige week die in het teken stond van corruptieschandalen rond wereldvoetbalbond FIFA en de herverkiezing van voorzitter Sepp Blatter, die vier dagen later toch aankondigde af te treden.
Deel dit artikel: