Wethouder Ingrid van Engelshoven uit Den Haag wint eerste Els Borst Netwerk Inspiratieprijs

DEN HAAG - De eerste Els Borst Netwerk Inspiratieprijs is uitgereikt aan de Haagse wethouder Ingrid van Engelshoven. De erkenning gaat voortaan elk jaar naar een ‘inspirerende D66-vrouw’ die iets bijzonders voor de partij heeft bereikt.
De D66'er kan zich bijvoorbeeld extra hebben ingezet voor diversiteit binnen de partij en het werven van leden. Ook een belangrijk voorstel door een gemeenteraad loodsen is één van de criteria om als politicus voor de prijs in aanmerking te kunnen komen. De D66-leden konden hierover stemmen.

Van Engelshoven had drie concurrenten; een collega-wethouder uit Tilburg, een raadslid uit deze Brabantse stad en een lokaal politica uit Amsterdam. De Haagse wethouder werd door een meerderheid van de leden geroemd voor haar werk op het gebied van kenniseconomie, jeugd en onderwijs. Van Engelshoven is sinds 2010 wethouder in Den Haag.

Stevig en succesvol

Naar het oordeel van de meeste D66-leden is Van Engelshoven als medewerker, partijvoorzitter en bestuurder ‘stevig en succesvol’. Daarnaast zou de Haagse wethouder 'authentiek, een voorbeeld voor anderen zijn'.

Oud-minister Els Borst van D66 overleed in februari. Het D66-kamerlid Pia Dijkstra herhaalde tijdens de uitreiking van de prijs zaterdag in Driebergen een oude uitspraak van Borst dat politiek te belangrijk is om alleen aan mannen over te laten.
Deel dit artikel: