Scheveningse toerist in Australië half uur vast in kooi boven krokodillen

DEN HAAG - De Scheveningse Cynthia Spaans had de schrik van haar leven bij de attractie ‘Cage of Death’ in de Australische stad Darwin. Vlak voordat ze bij een krokodil in het water zou zakken, liep de lier van de lift vast. Daardoor bungelde ze een half uur lang boven de hongerige krokodil.
Het zou de belevenis van haar leven moeten zijn: zwemmen met een krokodil. Bij de ‘Cage of Death’ zakken de bezoekers in een doorzichtige kooi in het water tussen de krokodil. Daar is het in het geval van Cynthia Spaans mis gegaan. Toen ze vlak boven het water bungelde liep de lier van de lift vast.
Het voorval leidde tot een spannende situatie. ‘In het begin vond ik het wel grappig want ik wilde het echt heel graag doen dus ik dacht dat het wel goed zou komen’, zegt Cynthia Spaans tegen de Australische nieuwzender ABC.  ‘Maar na vijf minuten begon ik het toch wel eng te vinden, ik ben namelijk een beetje claustrofobisch.’

Wachtend tot de maaltijd zou vallen
Uiteindelijk kon de Scheveningse via een ladder worden bevrijd. Volgens een getuige had de krokodil door dat er iets aan de hand was. ‘De krokodil ging onder de kooi liggen wachten tot zijn maaltijd zou vallen’, zegt Anson Segall.