LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer officieel lid van Reinier Haga Groep

ZOETERMEER - Het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer is vanaf dinsdag officieel toegetreden tot de Reinier Haga Groep, waartoe het Haagse HagaZiekenhuis en de Reinier de Graaf Groep in onder meer Voorburg en Delft behoren.
De toetreding tot de Reinier Haga Groep is goed nieuws voor het bestuur en de medewerkers van het LangeLand Ziekenhuis. 'Het markeert een historisch moment in de geschiedenis, na
', aldus een verklaring van het ziekenhuis.
Het LangeLand leed de afgelopen jaren miljoenen euro's verlies en dreigde om te vallen. Eerder deze maand werd bekend dat de verantwoordelijke topman, bestuursvoorzitter Paul Ansems, bijna een half miljoen euro meekreeg bij zijn vertrek.

Samen sterker

Met de toetreding meldt het LangeLand het zorgaanbod verder te willen verbreden. Ook gaat het de relaties versterken met de patiëntenzorg van het Reinier de Graaf en het HagaZiekenhuis. Het gaat dan om functies zoals hart- en neurochirurgie, radiotherapie, geneeskunde bij kinderen (Juliana Kinderziekenhuis) en oncologische zorg in het kankercentrum van Reinier Haga.
Eerdere fusieplannen van het LangeLand Ziekenhuis van Fundis (voorheen Vierstroom) werden door de rechter gedwarsboomd. In maart werden de plannen voor de huidige fusie tot de Reinier Haga Groep afgerond. Ook de Autoriteit Consument en Markt (ACM) had eerder dit jaar al toestemming gegeven voor de overname. Daarnaast juicht ook de gemeente Zoetermeer de toetreding toe.