Rechtbank in Den Haag veroordeelt criminele pandjesbaas en zijn familie

DEN HAAG - De rechtbank in Den Haag legt vijf jaar gevangenisstraf op aan de hoofdverdachte in een grote witwaszaak. De man, afkomstig uit de omgeving van Den Haag, heeft op grote schaal met crimineel geld gehandeld in onroerend goed. Bijna al deze panden staan in Den Haag.
De panden werden op naam van anderen gesteld, om zo de echte eigenaar te verhullen. De man maakte misbruik van kwetsbare personen, die hij als zogenaamde katvangers inzette. Een aantal van hen wordt ook vervolgd, omdat zij zonder vragen te stellen hebben meegewerkt aan de praktijken van de hoofdverdachte.

De man handelde niet alleen in panden, maar heeft ook banken opgelicht. Daarnaast heeft hij geprobeerd om op brutale wijze erfgenamen hun erfenis af te pakken. Hij maakte gebruik van valse schuldbetekenissen van de overledenen om zo bij het geld te komen.

Hulp van familie bij criminele praktijken

Zeven andere verdachten zijn veroordeeld tot werkstraffen en voorwaardelijke gevangenisstraffen. Een aantal van hen zijn familieleden van de hoofdverdachte. Zijn echtgenote krijgt een gevangenisstraf van twaalf maanden, waarvan vier voorwaardelijk.

De rechtbank heeft diverse panden van de man en geld verbeurd verklaard. Dat betekent dat de man de spullen kwijtraakt, zijn geld gaat naar de Staat.
Meer over dit onderwerp:
Pandjesbaas Den Haag witwassen
Deel dit artikel: