Grootste eco-aquaduct van Nederland geopend in Midden-Delfland

DELFT - In Midden-Delfland is zaterdag, op de Dag van de Bouw, het grootste eco-aquaduct van Nederland geopend. De overbrugging is onderdeel van de verlengde A4 tussen Delft en Schiedam, die eind dit jaar open moet gaan.
Met een breedte van 100 meter is het eco-aquaduct over de A4 het grootste van Nederland. Het is een unieke combinatie met land en water. De verbinding ligt op maaiveldniveau, de A4 loopt er onderdoor. Zo blijft de verbinding met het natuurgebied rondom de A4 Delft-Schiedam intact.

Via het eco-aquaduct kunnen dieren zich makkelijker verspreiden. Onder meer de Noordse woelmuis, de hermelijn, de rugsleeppad en diverse vissoorten en insecten moeten gebruik gaan maken van het eco-aquaduct.    

Betere verbinding Rotterdam - Den Haag

De A4 is een belangrijke Noord-Zuid route in de Randstad. Voor een betere bereikbaarheid legt Rijkswaterstaat de A4 Delft-Schiedam aan.

Dit zorgt voor een betere verbinding tussen Rotterdam en Den Haag, en minder verkeer op het wegennet van Delft, Midden-Delfland, Lansingerland en het Westland. In april is begonnen met de asfaltering van het tracé, in december kan het verkeer over de nieuwe weg razen.


Meer over dit onderwerp:
eco- aquaduct A4 Midden-Delfland
Deel dit artikel: