Met de mobiele telefoon op jacht naar zwerfafval tijdens het Volvo Ocean Race Festival

DEN HAAG - De Plastic Soup Foundation (PSF) gaat tijdens het Volvo Ocean Race Festival op zoek naar zwerfafval op het Scheveningse strand. Bezoekers die willen meedoen, kunnen een app installeren op hun mobiele telefoon.
De hoeveelheid plastic die in zee drijft, is schrikbarend, vindt de PSF. Ook een bekend fenomeen voor de zeezeilers van de Volvo Ocean Race, die volgend weekend Den Haag aandoen. 'We zeilen in een soep van plastic', zegt schipper Bouwe Bekking van het Nederlandse Team Brunel.

De 'Trash Hunters' van de PSF gaan op zoek naar plastic langs de kust en ruimen dit op. Ze gebruiken daarvoor de Trash Hunters App. Met deze app kan je foto's maken van het zwerfvuil en gegevens over de vindplaats en fabrikant vastleggen. De data die je via de app deelt, worden door PSF geanalyseerd. Van de vinder wordt ook verwacht dat hij het zwerfvuil meteen in de vuilnisbak doet.

Jagen tijdens het Volvo Ocean Race Festival

Tijdens het Volvo Ocean Race Festival op 18, 19 en 20 juni wordt vier keer gejaagd op afval, elke dag om 16.00 uur en op zaterdag ook een keer om 12.00 uur. Startplaats is stand 20, waar het nodige materiaal aanwezig is.

TV West besteedt elke zaterdag aandacht aan de Volvo Ocean Race en het festival in het programma Boten & Ballen.
Deel dit artikel: