Boten Volvo Ocean Race op koers voor aankomst Scheveningen

Team Brunel tijdens de achtste etappe van de Volvo Ocean Race, van Lissabon naar Lorient.
Den Haag - In en bij de Scheveningse Haven wordt hard gewerkt voor de pitstop van de Volvo Ocean Race. De zeilers zetten dinsdagmiddag koers naar de hofstad. Afhankelijk van het weer is de verwachting dat de boten donderdag en vrijdag arriveren in Den Haag.
Voor de Haagse Carolijn Brouwer, Team SCA-wachtleider en winnares van de afgelopen etappe naar Lorient, is het een race met een speciaal tintje. ‘We gaan niet alleen naar de thuishaven van ons project, maar ook naar Scheveningen en daar staat mijn huis. Dat zijn allemaal speciale momenten.’
Brouwer hoopt natuurlijk op een herhaling van de succesetappe in Lorient. ‘We hebben bewezen dat we goed zijn. Ook in de aandewindse condities. De kaarten liggen er. We moeten er wat van maken. Hopelijk kunnen we er een hattrick van maken nu we naar Den Haag en Zweden gaan.’

Team Brunel

De Nederlandse zeilboot van Team Brunel staat momenteel tweede in het totaalklassement. Zicht op de eindzege heeft het Nederlandse team niet meer. De focus is nu op de tweede plaats overall.
Hoewel Scheveningen geen officiële etappe-haven is geworden, is er voor de boot die als eerste over de streep komt in de haven nog wel wat te verdienen, deze boot start namelijk zaterdag om 12.00 uur als eerste. De rest van de deelnemers vertrekken op volgorde van binnenkomst en op de tijden er tussen. Het startschot van de laatste etappe van het Franse Lorient naar het Zweedse Götenborg is dinsdag om 17.00 uur.