Actievoerders willen Volvo Ocean Race in Scheveningen verstoren door piratenvlag te hijsen

DEN HAAG - In de haven van Scheveningen zullen waarschijnlijk donderdagnacht de eerste boten van de Volvo Ocean Race binnenvaren. Een Scheveningse actiegroep 'Stop Veryupping' gaat volgens Den Haag FM proberen om het feestje te verstoren.
De actiegroep zal tijdens het festijn proberen de zeilboten op te klimmen om een piratenvlag omhoog te hijsen. Krakersbolwerk De Vloek ligt tegenover het terrein van het Volvo Ocean Race Festival en ondersteunt de actie van 'Stop Veryupping'.

Volgens De Vloek is het festival niks meer dan een duur feestje voor vastgoedbobo's. 'Ze zijn hier 24 uur in de haven. De gemeente zou er vier ton in stoppen, dat is nu al zeven ton geworden', vertelt Kwinten Keesmaat, woordvoerder van De Vloek. 'Als je kijkt naar wie er aan verdienen, dan zijn dat niet de Scheveningers zelf', aldus Keesmat tegenover Den Haag FM.


Pitstop in Scheveningen

De vloot wordt donderdagavond of vrijdag in de haven van Scheveningen verwacht. Na een korte pitstop gaan de zeilers op weg naar de laatste etappe, met een finish in het Zweedse Göteborg, waar de boten rond 22 juni zullen aankomen.

Deel dit artikel: