Zondagvoetballers SV Gouda voelen zich in de steek gelaten door hoofdbestuur

GOUDA - Onrust binnen de voetbalvereniging SV Gouda. Het hoofdbestuur overweegt te stoppen met het selectievoetbal op zondag. Vanaf het seizoen 2016-2017 zouden de hoofdzakelijk Marokkaanse teams alleen nog maar recreatief voetballen.
Het voornemen valt verkeerd bij een deel van de club. In een serie artikelen van het dagblad AD vallen termen als discriminatie, intimidatie en een verziekte sfeer. Zo zou het bestuur ook overwegen om maximaal vier Marokkaanse spelers op te stellen per team. Maar volgens voorzitter Jan Heuvelman is dat een broodje-aapverhaal. Hij wijst er op dat het lastig is twee betaalde teams in stand te houden en dat er steeds minder aansprekende tegenstanders in de zondagafdeling voetballen.
Het terugtrekken van de zondagselectie heeft volgens Heuvelman vooral te maken met een landelijke trend. Steeds meer voetbalverenigingen spelen met de selectie alleen nog maar op zaterdag. Maar dat gaat er bij de voorstanders van het zondagvoetbal niet in. Met name omdat de zondagselectie tweede klasse speelt en de zaterdagselectie slechts vierde klasse. Zij voelen zich hierdoor in de steek gelaten.
De leden van SV Gouda nemen dit najaar een besluit over het voorstel van hoofdbestuur.