Welke speeltuin is de leukste van Zuid-Holland? Geef jouw speelplek op voor De Gouden Glijbaan

Den Haag - Heel hoog schommelen, uren klimmen op het klimrek en natuurlijk hard naar beneden van de glijbaan: spelen in de speeltuin is natuurlijk hartstikke leuk. Maar Omroep West wil graag weten waar de leukste speeltuin van Zuid-Holland is. Nomineer daarom jouw favoriete speeltuin voor 'De Gouden Glijbaan'.
Lekker buitenspelen is belangrijk én leuk. Zeker voor kinderen! Ze verdienen dus ook een goede plek om buiten te spelen. Daarom gaat Omroep West op zoek naar de allerleukste, allergaafste, allertofste plek om te spelen.

Op een speciale pagina op de site van Omroep West kun je aangeven waar volgens jou (of volgens je kinderen, neefjes, nichtjes etc.) de leukste speeltuin is. Alle speeltuinen in de regio mogen meedoen. En er mag meerdere keren op een speeltuin gestemd worden. Sterker nog: hoe meer nominaties een speeltuin krijgt, hoe groter de kans op winst!

Speeltuinbende helpt met testen

De drie leukste speeltuinen worden getest door de Speeltuinbende. Dat is een testteam van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK). In augustus wordt de winnende speeltuin in het zonnetje gezet en die kan zich een jaar lang de leukste speeltuin van de regio noemen. En alle speeltuinen mogen meedoen: van speelpleintje, tot speeltuin bij een buurthuis en van gratis tot betaalde speeltuinen.

Hoe werkt het?

1. Maak een foto van jouw favoriete speeltuin (let op: zorg dat je toestemming hebt van ouders als je andermans kinderen op de foto zet)

2. Ga naar omroepwest.nl/degoudenglijbaan en meld je speeltuin aan.

3. Klik op 'nieuwe melding'. Met je muis kun je de speld bewegen naar de exacte locatie van je speeltuin. (je kunt ook linksbovenin het adres van je speeltuin opgeven)

4. Vul het formulier in en vergeet niet je foto te uploaden (ook zonder foto kun je natuurlijk mee doen aan De Gouden Glijbaan)

5. Aanmelden kan ook via degoudenglijbaan@omroepwest.nl. Stuur een foto, het adres van de speeltuin, en waarom jouw speeltuin de leukste is naar ons op. Wij zetten de speeltuin dan op de kaart!

6. Tot en met 3 augustus kun je speeltuinen nomineren voor De Gouden Glijbaan'

7. Hou de site en de app in de gaten voor de winnaar. Op 14 augustus maakt Omroep West bekend welke speeltuin De Gouden Glijbaan heeft gewonnen!

Speeltuinen worden getest door de NSGK Speeltuinbende

Volwassenen kunnen natuurlijk wel iets vinden van een speeltuin, maar de beste testers zijn natuurlijk de kinderen zelf. Een aantal speeltuinen zal daarom worden getest door de Speeltuinbende van de Nederlandse Stichting van het Gehandicapte Kind (NGSK). Zij kijken onder meer naar de veiligheid, of het schoon is en welke verschillende toestellen er zijn.

Wil je zelf ook speeltuinen testen? Dat kan! Je kan je hier opgeven voor de Speeltuinbende.