De West Wekker: Ernstig busongeluk met Nederlandse toeristen en moslims beginnen aan ramadan

Den Haag - Goedemorgen! Het wordt een bijzondere dag voor duizenden moslims in Zuid-Holland: de ramadan begint. En het is een verschrikkelijke dag voor 34 Nederlanders in Portugal. Hun bus kreeg een ernstig ongeluk. Dit zijn de vier berichten die je gelezen moet hebben voordat je werkdag begint.
1.
De bus met 34 Nederlanders bracht de toeristen van het vliegveld in Faro naar hun hotels in de Algarve. Er raakten zo'n 29 mensen gewond. Voor familieleden is een speciaal informatienummer geopend: 0800-0990099.
Eén van de grootste zeilevenementen van de wereld komt vandaag naar Den Haag. De Volvo Ocean Race maakt voor drie dagen een tussenstop in de Scheveningse haven. Rondom het evenement is een festival georganiseerd. Onder meer Di-rect, Anouk, Golden Earring en Racoon treden op. Het is nog even spannend of ze wel echt donderdag aankomen. Volgens het huidige tijdschema is de kans groter dat ze vrijdag de haven binnenvaren.
Een maand lang niks eten en drinken tussen zonsopkomst en zonsondergang. Het is vanaf vandaag realiteit voor duizenden moslims in Zuid-Holland: de ramadan is weer begonnen.

4. Minister Bussemaker wil ROC Leiden 'ontmantelen'
Onderwijsminister Jet Bussemaker wil een 'gecontroleerde ontmanteling' van het ROC Leiden. De school verkeert in hevige financiële nood door te dure nieuwbouw. De minister komt donderdagochtend met een nieuwe brief over een aangepast reddingsplan.
Het weer van vandaag: Half tot zwaar bewolkt, maar overwegend droog. Matige, langs de kust vrij krachtige noordwestenwind. Maximum temperatuur ongeveer 17 graden.