A4 bij Leiderdorp breder en toch weer files, Rijkswaterstaat doet extra onderzoek

LEIDERDORP - Rijkswaterstaat gaat onderzoeken hoe het komt dat er toch nog files in de spits staan in de verdiepte A4 bij Leiderdorp. Burgemeester Laila Driessen van de gemeente Leiderdorp heeft hierover aan de bel getrokken.
Door Marcel van den Eng

In het onderzoek wordt bekeken of borden goed staan en of de belijning van de wegen wel in orde is. Rijkswaterstaat vermoedt dat het mis gaat op de 'keuzepunten'. Dat zijn plekken waar de snelweg zich splitst naar verschillende afritten. Automobilisten moeten dan kiezen waar ze naar toe willen.

Sinds 2006 is er gewerkt aan de verdiepte A4 bij Leiderdorp die in beide richtingen met meerdere rijstroken is verbreed. 'Tijdens de bouw was het rustiger op de snelweg tussen Burgerveen en Leiden dan ervoor. Nu de A4 is verbreed, is de hoeveelheid verkeer toegenomen, meer dan we hadden verwacht met als gevolg extra drukte weer in Leiderdorp', aldus een zegsman van Rijkswaterstaat.

Extra verkeersdrukte

Rijkswaterstaat verwacht eind dit jaar het onderzoek naar hoe de doorstroming op de A4 bij Leiderdorp verbeterd kan worden af te ronden. Ze benadrukte dat sinds de verbreding van de A4 bij Leiderdorp het aantal files met driekwart is afgenomen. De A4 naar Amsterdam behoort nog altijd tot de top 10 van snelwegen met de meeste files.

Meer over dit onderwerp:
A4 Leiderdorp rijkswaterstaat driessen
Deel dit artikel: