Rijswijkse finalist 'Sterkste Man' klaar voor debuut

Rijswijk - De 22-jarige Angelo van der Pas staat voor een bijzonder debuut. Over een maand zal de Rijswijker voor het eerst zijn opwachting maken in de finale van de 'Sterkste Man van Nederland'. Als veruit de jongste van alle 12 finalisten wil hij vooral genieten.
'Normaal gesproken ben je in deze tak van sport op je top rond je dertigste', legt Van der Pas uit. 'Dat ik nu al in zo'n finale sta is daarom best bijzonder.' Nog maar vier jaar geleden begon hij met intensief trainen, desondanks kan hij nu al meekomen met de grote jongens.
'Ik ben groot en heb van nature de aanleg om veel spieren op te bouwen. Ik heb het van mijn oma geërfd denk ik, zij was een erg sterke vrouw', lacht hij. Maar, zijn kracht kom ook van het vele trainen en de acht porties kip, pasta en ander krachtvoedsel die hij per dag naar binnen werkt.

Speciaal advies
Daarnaast heeft hij de luxe om ondersteund te worden door Ted van der Parre. De voormalig 'Sterkste Man van de Wereld' (1992 red.) geeft Angelo trainingsadvies en voorziet hem van de nodige wedstrijdervaring. 'Ted weet hoe je zo'n wedstrijd in moet gaan, hoe je moet staan en welke schoenen je het beste kunt gebruiken', zegt Van der Pas. 'Daarnaast is hij voor mij een groot voorbeeld. Wie weet kan ik ooit zijn prestatie evenaren.'
Om de finale te bereiken moest Angelo het opnemen tegen 150 andere krachtpatsers tijdens verschillende kwalificatierondes. Op 18 juli is de finale in het Gelderse Borculo.