Humberto Tan wil niet de Nederlandse David Attenborough worden

Den Haag - RTL Late Night-presentator Humberto Tan heeft niet de ambitie om de Nederlandse David Attenborough te worden. Dat vertelt hij donderdagmiddag in het radioprogramma Patrick in de Middag op Radio West. Humberto Tan is op dit moment te horen als verteller in de bioscoopfilm Nature 3D over het waterrijk in Afrika.
Een vergelijking met de beroemde Britse bioloog David Attenborough kun je volgens Humberto Tan niet maken. Tan geeft in de uitzending van Patrick van Houten aan een grote natuurliefhebber te zijn, maar daar houdt de vergelijking dan ook op.

'Nee, een Nederlandse David Attenborough ben ik helemaal niet. Deze film laat zelf zien hoe sterk die is. David Attenborough kon heel goed verhalend vertellen en je meenemen op een reis door het dierenrijk. Nature laat deze reis ook zien, maar vooral de beelden zijn belangrijk en heel sterk. Mijn stem past hier goed bij, omdat ik niet zo verhalend hoef te vertellen.'

Geen zwart gat

Humberto Tan zul je vanwege de zomerstop van RTL Late Night voorlopig nog moeten missen op televisie. De presentator zelf ervaart het niet als een zwart gat om ineens elke avond thuis te zitten.

'Ik kan heel makkelijk schakelen en heb nu ook tijd voor andere projecten.' Humberto Tan hoeft zich niet te vervelen. Hij gaat deze zomer naar Afrika om foto's te maken van leeuwen en luipaarden voor het WNF, vertelde hij op Radio West.

Nature 3D in de bioscoop

Nature 3D draait vanaf donderdag op diverse plaatsen in de regio in de bioscoop. De makers van de film brengen kijkers dichterbij de natuur dan ooit. Voor het opnemen van de film hebben, is zelfs materiaal gesneuveld. Ze hebben camera's in vulkanen en van watervallen gegooid.

Meer Patrick in de Middag vind je op de Facebook-pagina van het programma.
Deel dit artikel: