Ook overval op avondwinkel aan Waldeck Pyrmontkade in Den Haag

DEN HAAG - Op een avondwinkel aan de Waldeck Pyrmontkade in het Haagse Zeeheldenkwartier is zaterdagavond een overval gepleegd. Dat meldt de politie. Eerder op de avond was er ook al een overval op een avondwinkel aan de Jan van Riebeekstraat, in de buurt van het Centraal Station. De overvallen leken eerst met elkaar te maken te hebben, maar later toch weer niet.
In beide gevallen werd het personeel door een jongeman met een donkere huidskleur bedreigd met een wapen. De politie hield kort na de tweede overval een man aan, die aan beide signalementen voldeed.

Dat was op de hoek van de Prins Hendrikstraat met de Van Kinsbergenstraat. Aanvankelijk werd de man verdacht van beide overvallen, maar later op de avond bleek dat hij alleen verdacht wordt van de overval op de winkel aan de Jan van Riebeekstraat en niet op die aan de Waldeck Pyrmontkade.

Het is een opmerkelijke zaak, omdat de Prins Hendrikstraat veel dichter bij de Waldeck Pyrmontkade ligt dan bij de Jan van Riebeekstraat. Daarnaast werd de verdachte van de eerste overval opgepakt door een agent die afkwam op de tweede overval.Bewakingsbeelden zeggen wat anders

Volgens de politie leek het er eerst op dat het om dezelfde man ging, maar bleek uit beelden van een bewakingscamera dat het niet zo was. Van de overvaller van de avondwinkel aan de Waldeck Pyrmontkade ontbreekt nog ieder spoor.