Volvo Ocean Race in Den Haag het best bezocht van alle steden

DEN HAAG - Met ruim 120.000 mensen op het festivalterrein en een veelvoud in het havengebied is Den Haag de best bezochte stad van de Volvo Ocean Race. Geen enkele andere locatie in de grootste zeilrace ter wereld trok zoveel toeschouwers als de tussenstop in de Scheveningse haven. 'Dit overtreft alle verwachtingen', stelt organisator Frans Sluyters.
Het sterkt hem in de overtuiging dat Den Haag een meer dan geschikte gastheer is voor de Volvo Ocean Race, die maandag werd
. 'We gaan dit momentum gebruiken voor een volgende editie. Of een stop-over, of een start', zegt de voorzitter van Stichting North Sea Regatta, dat het Volvo Ocean Race Festival in Den Haag heeft georganiseerd.
Sluyters voelt zich daarbij gesteund door de gemeente. Den Haag heeft al te kennen gegeven het hoofdkantoor van de Volvo Ocean Race naar de Hofstad te willen halen. Het contract met de huidige vestiging in het Spaanse Alicante loopt na de volgende editie (2017-2018) af. Eind dit jaar of begin volgend jaar wordt duidelijk of er in 2018 weer in Den Haag wordt gestopt of wellicht zelfs gestart.

Boten & Ballen op TV West

Elke zaterdag zendt TV West het programma Boten & Ballen uit met veel informatie over het Volvo Ocean Race Festival en de WK beachvolleybal in Den Haag. Omroep West volgt vanaf deze week de WK beachvolleybal op de voet. Met elke dag vanaf 17.30 uur een verslag van het mondiale evenement in het TV West Nieuws en dagelijks op de website van Omroep West.