Mishandelde vrouw in Zoetermeer waarschuwt andere meiden voor zinloos geweld tijdens uitgaan

Oogletsel Stephanie
ZOETERMEER - Zinloos geweld kan iedereen overkomen. Zo leert de ervaring. Stephanie uit Zoetermeer en haar vriendin kunnen daar over meepraten. Afgelopen weekend werd het tweetal bij de Amsterdamsestraat in Zoetermeer tijdens het uitgaan door een groep jongens mishandeld.
Voorbijgangers troffen het tweetal rond half vier 's nachts bewusteloos aan op straat. Enkele dagen later lopen de daders nog steeds vrij rond. Stephanie wil daarom haar verhaal heel graag kwijt. Niet alleen in de hoop dat de daders worden opgespoord, maar ook om andere meiden te waarschuwen.
Stephanie en haar vriendin verlieten Club Envy rond 3.00 uur 's nachts toen ze werden aangesproken door de jongens. Omdat ze daar niet op ingingen werden ze uitgescholden, onder andere met ´dikke zeekoe'. Toen ze daar wat van wilde zeggen kreeg ze zo'n enorme klap dat ze zich verder niets meer kan herinneren van het incident.

Buiten bewustzijn

Stephanie kwam pas bij bewustzijn, toen omstanders hulp hadden ingeroepen en de ambulance er was. In het ziekenhuis bleek dat ze behalve een hersenschudding, ook enkele breuken bij haar oogkassen en neus had opgelopen. Gevreesd werd voor mogelijk schade aan het oog, maar dat lijkt mee te vallen. Mogelijk moet ze nog wel geopereerd worden.
Haar vriendin werd ook bewusteloos geslagen. Zij had geprobeerd tussenbeide te komen, maar had daarbij zelf ook flinke klappen opgelopen. Zij kwam pas in het ziekenhuis weer bij.

Flinke klap gekregen

Een paar dagen later zit de schrik er nog behoorlijk in. Niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk heeft ze een flinke klap gekregen: ´Ik ben angstig. Ik heb steeds het gevoel dat iedereen op mij afkomt. En ik ben ook bang om gewoon alleen te zijn.'
Het politie-onderzoek loopt nog. Daarbij worden ook camerabeelden bekeken. Mogelijk melden zich ook nog getuigen. Stilletjes hoopt Stephanie dat de daders zich zelf melden: 'Ze hebben ons zelf ook op de grond in het bloed zien liggen. En zijn daar ook van weggerend. Dat moet toch een gevoel van schuld met zich meebrengen?'

Help het voorkomen

Toch lopen de daders nog vrij rond. Ze wil heel graag andere meiden waarschuwen. Maar wat kun je doen? 'Ga niet alleen op stap. Let goed op jezelf en let ook goed op elkaar. En ook andere mensen: als je iets ziet wat verdacht lijkt, stap er op af en help het voorkomen.'
Helaas is dat advies voor Stephanie en haar vriendin nu te laat.