Hofvijver volgestort met zand voor WK beachvolleybal

DEN HAAG - Het officiële WK-zand is aangekomen op de Haagse Hofvijver. In totaal werd er voor 224 m3 aan zand gestort. Er wordt de hele nacht doorgewerkt om de ondergrond neer te leggen. Omroep West achterhaalde als eerste waar het zand vandaan komt.
Het zand komt uit De Steeg, een plaatsje in Gelderland. Het was lang geheim waar de ondergrond vandaan kwam. Na afloop van de mondiale titelstrijd, die vanaf 26 juni tot en met 5 juli duurt, gaat het zand naar diverse beachvolleybalverenigingen.

Dat de WK voor de deur staat, blijkt ook uit het aantal verkochte toegangskaarten; tot nu toe werden er 70.000 aan de man gebracht. In totaal zijn er 150.000 kaarten beschikbaar. Naast de openingswedstrijd vinden de ook de finales (mannen en vrouwen) in de Hofstad plaats. De andere speelsteden zijn Amsterdam, Rotterdam en Apeldoorn.

Boten & Ballen op TV West

Elke zaterdag zendt TV West het programma Boten & Ballen uit met veel informatie over het Volvo Ocean Race Festival en de WK beachvolleybal in Den Haag. Omroep West volgt vanaf deze week de WK beachvolleybal op de voet. Met elke dag vanaf 17.30 uur een verslag van het mondiale evenement in het TV West Nieuws en dagelijks op de website van Omroep West.
Meer over dit onderwerp:
WK-zand WK beachvolleybal Hofvijver
Deel dit artikel: