App voor patiënten Groene Hart Ziekenhuis in Gouda

GOUDA - Het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda heeft een app ontwikkeld voor haar patiënten. De GHZ-app is gemaakt om het verblijf van de patiënt zo aangenaam mogelijk te laten zijn, aldus het Goudse ziekenhuis.
Met de applicatie kunnen de patiënten met één druk op de knop een kopje koffie bestellen. Ook zien ze wanneer die koffie wordt gebracht. Op deze manier wil het ziekenhuis de patiënten zelf laten bepalen wanneer ze van een bepaalde dienst gebruik willen maken. Volgens het Groene Hart Ziekenhuis is dit uniek voor een ziekenhuis in Nederland.
Naast koffie bestellen kan de patiënt met de app bellen met bekenden, kranten lezen en spelletjes spelen. Daarnaast komt er op de applicatie praktische informatie te staan over het ziekenhuis zelf en over behandelingen die daar worden uitgevoerd.

Test op twee afdelingen
De applicatie wordt nu nog getest op twee verpleegafdelingen van het ziekenhuis. Daarna wordt ze beschikbaar gemaakt voor de andere patiënten. De app is gratis te downloaden. Patiënten zonder tablet kunnen een iPad lenen van het ziekenhuis.