West Wekker! Station Gouda op slot, einde WK voor Oranje dames, zand gestort op Hofvijver

DEN HAAG - Goedemorgen! Terwijl jij lag te slapen werd er hard gewerkt: de Oranjeleeuwinnen vochten tevergeefs tegen Japan op het WK voetbal in Canada. En op de Hofvijver in Den Haag werd het zand gestort voor het WK Beachvolleybal.
1.
De toegangspoortjes tot station Gouda gaan vandaag voor het eerst op slot. Alleen met een ov-chipkaart, of met een zogenoemde passagepas kom je er nog in. Verslaggever Mariët Overdiep is er vanochtend bij, je hoort haar bij 'Mogge Michiel' op 89.3 Radio West.
Het WK vrouwenvoetbal gaat door, maar zonder de Oranje dames. Huidig wereldkampioen Japan was te sterk en won met 1-2.
224 kuub zand, zoveel is er nodig om de Hofvijver om te toveren tot een beachvolleybalarena. Vrijdag beginnen de wereldkampioenschappen.  
In een ziekenhuis liggen is al vervelend genoeg. Om je verblijf daar zo gemakkelijk mogelijk te maken heeft het Groene Hart Ziekenhuis een app ontwikkeld voor de patiënten. 'Kopje koffie, zuster!'
5. Night at the Park bijna uitverkocht

Heb jij al kaartjes voor Night at the Park? Mocht je nog willen, dan moet je snel zijn. Volgens de organisatie is het bijna uitverkocht. Onder andere UB40, De Dijk en Duran Duran gaam optreden.
Het Weer: De dag begint bewolkt, mogelijk valt er nog een spat regen. In de middag kan de zon doorkomen en het wordt zo'n 20 graden.