Oranjeleeuwinnen verliezen van Japan op WK in Canada: 1-2

WK vrouwenvoetbal, Japan - Nederland: Mandy van den Berg.
WK vrouwenvoetbal, Japan - Nederland: Mandy van den Berg. © ANP
DEN HAAG - De Oranjeleeuwinnen hebben zich niet weten te plaatsen voor de kwartfinales op het WK in Canada. De regerend wereldkampioen Japan was te sterk voor de Nederlandse vrouwen. Het werd 1-2 voor Japan.
Door het verlies hebben de vrouwen zich ook niet kunnen plaatsen voor de kwalificatie voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Daarvoor krijgen ze begin volgend jaar
op een olympisch kwalificatietoernooi. De ploeg van bondscoach Roger Reijners
.
De vrouwen waren niet helemaal kansloos tegen de wereldkampioen. De opening van de wedstrijd in Vancouver was veelbelovend. Oranje voetbalde overtuigend en met veel lef. Na een kans van Manon Melis, maakte Japan na tien minuten de 0-1.  In de tweede helft lag het initiatief vaak bij Oranje. Na de rust werd Kirsten van de Ven in het veld gebracht, die het in de blessuretijd nog spannend maakte, maar de uiteindelijke gelijkmaker bleef uit.