Alle ballen verzamelen: beachvolleyballen onderweg naar Den Haag voor ‘WK Beach on Tour’

DEN HAAG - De ballen voor de WK beachvolleybal zijn onderweg. Woensdagochtend is de 'WK Beach on Tour' officieel begonnen. Vier fietsteams zijn vanaf Schiphol vertrokken om de WK-ballen naar Den Haag, Apeldoorn, Amsterdam en Rotterdam te brengen.
Het evenement is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation, die sportactiviteiten organiseert voor mensen met diabetes.

Met vier afzonderlijke fietsteams is koers gezet naar de vier WK-stadions. De bedoeling is dat ze daar alle ballen binnen drie dagen bezorgen. De afstanden die ze moeten overbruggen variëren van 200 tot 400 kilometer. 'Dat is wel even aanpezen', weet Harold Pijfers, captain van het Haagse team.

Stops bij volleybalverenigingen

Per ploeg moeten minimaal twee deelnemers tegelijk fietsen. Onderweg staan meerdere stops gepland om verenigingen bij het evenement te betrekken. Zo stopt het Haagse team onder meer bij volleybalverenigingen Zovoc (Zoetermeer), Punch (Delft) en Kalinko (Den Haag).

LEES OOK: Hofvijver volgestort met zand voor WK beachvolleybal

Pijfers en zijn ploeg overhandigen vrijdag in Den Haag de officiële wedstrijdbal aan toernooidirecteur Bas van de Goor, oprichter van de naar hem vernoemde foundation. Op de Hofvijver wordt even later het openingsduel gespeeld.

Het evenement heeft een bijzondere lading. 'De boodschap van de Bas van de Goor Foundation is: je kunt het allemaal zelf doen', verklaart Pijfers.

Boten & Ballen op TV West

Elke zaterdag zendt TV West het programma Boten & Ballen uit met veel informatie over het Volvo Ocean Race Festival en de WK beachvolleybal in Den Haag. Omroep West volgt vanaf deze week de WK beachvolleybal op de voet. Met elke dag vanaf 17.30 uur een verslag van het mondiale evenement in het TV West Nieuws en dagelijks op de website van Omroep West.
Meer over dit onderwerp:
Den Haag WK beachvolleybal Fietsen Ballen Schiphol
Deel dit artikel: