Ed Struijlaart springt op de bres voor popmuziek en stuurt brandbrief naar Tweede Kamer

Den Haag - De Haagse singer-songwriter Ed Struijlaart heeft een open brief geschreven aan Tweede Kamerleden. Zijn doel: zorgen dat ze meer doen om de Nederlandse popmuziek te ondersteunen.
De Tweede Kamer debatteert over hoe het cultuurbeleid er in de periode 2017-2020 eruit moet komen te zien. Struijlaart grijpt die gelegenheid aan
: 'Popmuziek is nog steeds een ondergeschoven kindje binnen het gehele cultuurbeleid en wordt mijns inziens nog steeds niet voor vol aangezien.'
De zanger snapt dat mensen het als een 'commerciële business' zien. 'Maar voordat er überhaupt gedacht kan gaan worden aan het verdienen van geld is er wel het een en ander nodig om tot dat punt te komen', schrijft Struijlaart. Muziekeducatie speelt daarbij wat hem betreft een cruciale rol, maar daar is flink op bezuinigd.

Btw

Struijlaart drukt Tweede Kamerleden ook op het hart de btw niet te verhogen van 6 naar 21 procent. Gaan die plannen wel door, dan is Struijlaart bang dat veel muziekorganisaties het hoofd niet boven water kunnen houden.