HAAG Atletiek wil Fabian Florant helpen de ‘sprong naar Rio’ te maken

Den Haag - Atleet Fabian Florant (32) hoopt zich te plaatsen voor de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro. Om die droom waar te maken, wordt de Haagse hink-stap-springer gesteund door zijn clubgenoten van HAAG Atletiek. Zij hebben een crowdfundingsactie opgezet.
Florant wordt gezien als de beste hink-stap-springer van Nederland. Hij veroverde negen nationale titels (vijf outdoor, vier indoor) en is zowel binnen als buiten houder van het Nederlands record. Om naar de Spelen te mogen, moet Florant echter verder springen dan ooit. Hoe ver, is nog niet duidelijk. Zijn persoonlijk record outdoor staat nu nog op 16,67 meter.

De voormalig Nederlands kampioen verspringen wil vanaf deze zomer gaan trainen op Papendal, het nationaal sportcentrum. Daar worden topatleten begeleid door de beste trainers van Nederland. Om die trainingen te kunnen betalen, wil HAAG Atletiek een bijdrage leveren. Door middel van crowdfunding kunnen clubleden en andere sponsoren Florant financieel steunen. Dat kan via haagatletiek.steundeclub.nl.

LEES OOK: HAAG Atletiek na 59 jaar weer Nederlands kampioen teams
Deel dit artikel: