Man in zeer kritieke toestand in ziekenhuis na aanhouding bij Night at the Park in Den Haag

Foto ANP
Archieffoto
DEN HAAG - Een Arubaanse man die zaterdag tijdens het festival Night at the Park werd opgepakt, ligt in zeer kritieke toestand in het ziekenhuis. De politie zou bij zijn aanhouding geweld tegen hem hebben gebruikt, meldt het Openbaar Ministerie (OM).
De 42-jarige man was in Nederland voor familiebezoek. Hij zou tijdens het festival in het Haagse Zuiderpark hebben geroepen dat hij een wapen had. Omdat de man zich tegen zijn aanhouding verzette, gebruikte de politie geweld om hem naar het politiebureau te kunnen brengen, aldus het OM. Onderweg werd hij onwel. Agenten reanimeerden de man die vervolgens in een ambulance in zeer kritieke toestand naar het ziekenhuis werd gebracht.
De recherche onderzoekt waarom de man onwel werd. 'Daarbij wordt gekeken of er een verband bestaat tussen het handelen van de agenten en het onwel worden', meldt het OM.

Getuigen gezocht

Het incident gebeurde rond 21.45 uur bij de ingang aan het Veluweplein. De recherche is op zoek naar getuigen en mensen die mogelijk de aanhouding hebben gefilmd.