Nieuws

Minister Plasterk belt met Aruba en burgemeester Van Aartsen biedt familie Mitch hulp aan

Foto via Facebook
Den Haag - Minister Ronald Plasterk (Koninkrijksrelaties) heeft maandag gebeld met de Arubaanse premier Mike Eman over het overlijden van de 42-jarige Arubaan Mitch Henriquez, zondag na zijn aanhouding door de politie in Den Haag.
Ook heeft Plasterk gebeld met de Arubaanse gevolmachtigd minister in Den Haag, Alfonso Boekhoudt. Plasterk heeft hen verzekerd ‘dat er een onafhankelijk onderzoek zal plaatsvinden door de rijksrecherche’ naar de omstandigheden rond de dood van Henriquez. Dat onderzoek moet de gang van zaken rond Henriquez' overlijden ophelderen.
Plasterk hoopt dat er snel duidelijkheid komt, aldus een verklaring van zijn ministerie.

Onwel

Mitch Henriquez werd zaterdag aangehouden bij Night at the Park in het Haagse Zuiderpark. Hij verzette zich volgens het OM tegen zijn aanhouding en de politie gebruikte geweld. Hij overleed zondag in het ziekenhuis. Er is veel onduidelijkheid over hoe dit heeft kunnen gebeuren en wanneer Mitch precies onwel werd.
Burgemeester Jozias van Aartsen van Den Haag heeft zijn ‘innige deelneming’ betuigd aan de familie van Mitch Henriquez, die overleed nadat hij door de politie in Den Haag was aangehouden.

Hulp

Van Aartsen heeft laten weten dat hij wil dat het onderzoek naar de dood van de 42-jarige Arubaan ‘zorgvuldig, kritisch, maar vooral ook snel wordt gedaan zodat er op de kortst mogelijke termijn duidelijkheid is over wat zich precies heeft afgespeeld.’
De burgemeester heeft de familie aangeboden met hen te spreken. ‘Ik zal hen alle hulp aanbieden voor zover die in mijn macht ligt,’ aldus Van Aartsen.

Demonstratie

Maandagavond is er een demonstratie 'tegen politiegeweld' bij de politiebureau De Heemstraat in Den Haag.