Nieuws

Driehonderd betogers demonstreren om dood Mitch Henriguez in Den Haag

DEN HAAG - Voor politiebureau De Heemstraat in de Haagse Schilderswijk zijn maandagavond zo'n driehonderd betogers samengestroomd. Zij protesteren tegen de gewelddadige dood van de Arubaan Mitch Henriquez afgelopen weekend na een confrontatie met de politie.
Agenten houden een oogje in het zeil buiten hun bureau. De betogers hebben vlaggen en T-shirts bij zich daarop 'I love Aruba'. Ook worden leuzen geschreeuwd als 'Fuck the Police'. Volgens de verslaggever van Omroep West die bij de betoging is, groeit de groep nog steeds. 'De demonstranten willen dat burgemeester Van Aartsen opstapt en eisen een schorsing van de betrokken agenten.'
Henriquez overleed zondag in het ziekenhuis nadat hij zaterdag opgepakt was bij het festival Night at the Park in Den Haag. Onderzocht wordt hoe hij precies om het leven is gekomen, onduidelijk is of hij onwel is geworden onderweg naar het ziekenhuis of dat dat door het politieoptreden is gebeurd. De betogers vinden dat er buitensporig politiegeweld is gebruikt.